Болт ги донираше патиките со кои го постави светскиот рекорд на 100 метри

Published On 17/05/2017 » 348 Views» МЕЃУНАРОДЕН СПОРТ, ОСТАНАТО, ТАЈМ АУТ

Атлетичарот Усаин Болт ги подари за добротворни цели спортските чевли, со кои победи на финалето на 100 метри на Олимписките игри во Берлин 2009 и го постави светскиот рекорд од 9.58 секунди.

Јамајканскиот спринтер ги обезбеди артиклите на Лејди Ален, кој е директор на Фондацијата Issa Trust.

Share this post
Tags

Comments are closed.