Еве на кои датуми почнуваат новите сезони од најсилните првенства
Објавено на 13/07/2016 | Меѓународен Фудбал, ФУДБАЛ
Белгија Јупилер 29 јули
Русија Премиер Лига 30 јули
Холандија Ередивизие 5 август
Португалија Примеира 6 август
Шкотска Премиер Лига 6 август
Франција Лига 1 12 август
Англија Премиер Лига 13 август
Италија Серија А 21 август
Шпанија Примера 21 август
Германија Бундес Лига 26 август
Тагови