Фелипе Маса: “Вилијамс или пензија”
Објавено на 27/09/2017 | АВТО МОТО, МЕЃУНАРОДЕН СПОРТ

Фелипе Маса рече дека Вилијамс е негова единствена опција за престој во Формула 1 и следната година. Тие го убедија бразилецот да се врати во спортот по неговото пензионирање и тие се единствените кои можат да го убедат да остане уште една сезона.

Пред почетокот на 2017 година, Фелипе потпиша едногодишен договор со Гроув, и двете страни сеуште не одлучиле дали да продолжат или не. Во интервју Маса рече дека сака тимот да покаже дека тој навистина го сака и не го гледа тоа како резервна копија во случај да не најде подобар.

“Мислам дека ситуацијата е Вилијамс или ништо, освен ако не постои друг како Розберг кој решава да се повлече во последната минута, но јас не мислам дека тоа ќе се случи”, рече Маса.

Запрашан дали барал место на друго место во шампионатот и надвор, Бразилецот рече: “Гледав наоколу, но повеќето тимови имаа поинаква насока со пилотите”.

Што се однесува до Формула F, Маса рече: “Сѐ уште размислувам за тоа, продолжувам да разговарам со тимот, бидејќи сакам да знам дали ме сакаат или не.”

Се вели дека ако Вилијамс не го задржи Маса, Роберт Кубица може да го заземе неговото место. Друг можен кандидат е нивниот резервен пилот Пол ди Реста, кој успешно го замени Фелипе во последен момент во Унгарија.

Тагови