Фудбал без офсајд. Еве како би изгледало (ВИДЕО)

Се почесто се говори дека следната одлука на првите луѓе на ФИФА и УЕФА ќе биде укинување на недозволената позиција т.е. офсајд. Оваа одлука се очекува да биде револуционерна и да придонесе фудбалот да биде поинтересе со тоа што на натпреварите би се постигнувале пет и повеќе голови. Во Германија пред извесно време беше направен експеримент, а во продолжение можете да погледнете како би изгледал фудбалот без офсајд.

Тагови