Големи промени во женскиот тенис
Објавено на 18/10/2016 | МЕЃУНАРОДЕН СПОРТ, ОСТАНАТО

Ќе има големи промени во женскиот тенис, особено оние поврзани со пропозициите на натпреварот. Постои можност за укинување на третиот сет. Се разбира, во овој случај победникот ќе се одлучи во дополнителниот тај-брејк, кој ќе биде наместо третиот сет.

Тие промени нема да се случат одеднаш, че се тестираат на помали турнири, а оваа промена може да се воведе во 2019 или 2020 година.

Тагови