ХИТ ФОТО: Богдановиќ против Богдановиќ!
Објавено на 18/08/2016 | РАЗНО, ТАЈМ АУТ

Србија и Хрватска по кој знае кој пат одиграа тензичен натпревар. Сепак еден кадар на камерите го поставија прашањето за разликата помеѓу Србите и Хрватите, разлики кои не на сите им се јасни, разлики кои се гледаат низ призмата на омразата и национализмот.

Австралискиот спортски коментатор Мон Палуај објави статус на својот Фејсбук профил според кој не е сигурен кој е всушност кој.

“Србија против Хрватска. Сеуште не сум сигурен кој е кој. Двете страни имаат иста боја на дресовите, двата тима имаат Богдановиќ”.

Тагови