Илчо Ѓорѓиоски уште четири години претседател на ФФМ
Објавено на 18/02/2017 | Мак Фудбал, МАКЕДОНСКИ СПОРТ

Илчо Ѓорѓиоски, ќе остане претседател и во наредните четири години на Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ).

Тој од вкупно 94 присутни делегати освои 91 глас, и така доби нов мандат кој ќе трае од 2017 до 2021 година.

Ѓорѓиоски на претседателското место дојде во 2012 година, на местото на Харалампие Хаџи Ристески.

Тагови