Извлечени групите за Европското Првенство во ракомет кај жените
Објавено на 10/06/2016 | МЕЃУНАРОДЕН СПОРТ, РАКОМЕТ

Извлечени се групи за Европското првенство за жени во ракомет, кое ќе се одржи во Шведска.

Групи:

Група А (Стокхолм): Шведска, Шпанија, Србија и Словенија

Група Б (Кристианштад): Холандија, Франција, Германија, Полска

Група Ц (Малме): Црна Гора, Унгарија, Данска, Чешка

Група Д (Хелсингборг): Норвешка, Романија, Русија, Хрватска

Европското Првенство ќе започне на 4-ти декември, а ќе заврши на 18-ти.

euro2016_draw

Тагови