Карпош Соколи доби парична казна од АБА Лига, следи и суспензија?

Published On 17/07/2017 » 540 Views» Slider, КОШАРКА, МАКЕДОНСКИ СПОРТ

Регионалната кошаркарска лига (АБА) го казни македонски клуб Карпош Соколи поради изјавите во медиумите на претседателот Огњен Дедиќ.

Од АБА лигата велат дека Карпош е казнет со 12.000 евра за изјавата на претседалот со која ги оцрни организаторите на ова натпреварување и спонзорите.

Претседателството на АБА лигата предложи Карпош Соколи да биде суспендиран од сите натпреварувања под покровителство на Јадранската лига во неколку години.

Share this post
Tags

Comments are closed.