Македонија со само еден тим во Аба лига од следната сезона

Управниот одбор на кошаркарскта Јадранската лига одлучи дека од следната сезона во оваа конкуренција ќе бидат вклучени 12 екипи (наместо 14), како и ќе се воведе јуниорска конкуренција, и Супер Куп.

Ова значи дека Србија и Хрватска ќе имаат по три клубови и Словенија, а Босна и Херцеговина, Црна Гора и Maкедонија по еден, односно шампионот на овие земји.

Во минатата сезона претставници н Македонија во регионлната лига беа МЗТ Скопје и Карпош Соколи.

Tags