Напаѓач на Наполи плати операција на млад фудбалер

Напаѓачот на Наполи, Аркадиуш Милик, даде пример за голем човек, со донирање на пари за 22-годишниот играч од средниот ред на Горник, Забез Конрад Новак.

Играчот доживеа сериозна повреда на коленото во август, а неговата операција кај Маријани во Рим чинеше 20.000 евра, што Новак ги немаше.

Самиот Милик неодамна се повреди со слична повреда. Минатата сезона тој пропушти четири месеци поради истата повреда.

Тагови