НБА го менува плеј-офот
Објавено на 09/10/2017 | КОШАРКА, МЕЃУНАРОДЕН СПОРТ

Сегашниот формат на плејофот во Националната кошаркарска асоцијација може да се смени. Во моментов, осумте најдобри екипи на двете конференции се рангирани за фазата на елиминација на сезоната, но поради огромната предност на Западот во текот на изминатите неколку години, се верува дека НБА ја разгледува можноста за учествува во плејофот да ги земе 16-те тимови со најдобри перформанси во регуларната сезона.

Тагови