Њукасл ставен на продажба

Сопственикот на Њукасл, Мајк Ешли, официјално објави дека е подготвен да се прости со контролниот пакет на британскиот клуб.

Ешли ги купи 100 отсто од акциите од Јордан во 2007 година за 134 милиони фунти. Сè уште не е јасно дали сопственикот добил понуди.

Тагови