Почина легендатата на мото-спортот Анхел Нето
Објавено на 04/08/2017 | АВТО МОТО, МЕЃУНАРОДЕН СПОРТ

Легендата на мотоспортот Анхел Нието почина една недела откако претрпе несреќа во Ибица. Тој беше примен во болница веднаш, но черепот и мозочните повреди се покажаа премногу тешки. 13-кратниот светски шампион беше удрен од автомобил, управуван од жена.

70-годишниот поранешен пилот се натпреваруваше од 1964-та до 1986-та, истакнувајќи 90 победи во својата кариера и тирумфирајќи со 13 титули во 50 cc, 80 cc и 125 cc категориите. Тој беше и еден од пилотите кои ја етаблира Шпанија како водечка сила во мотоциклот.

 

Тагови