Промени на натпреварот на ѕвездите во НБА
Објавено на 04/10/2017 | КОШАРКА, МЕЃУНАРОДЕН СПОРТ

Натпреварот на ѕвездите во Националната кошаркарска асоцијација ќе биде во нов формат во 2018 година. Капитените на двете екипи ќе ги изберат тимовите во шоуто, кое ќе се одржи во НБА сезоната.

Навивачите ќе можат да ги изберат композициите додека капианите ќе имаат одлучувачко мислење за тоа кој да почне како носител на титулата во добротворниот натпревар.

Десетте кошаркари во двете екипи ќе бидат однапред избрани од здруженото по гласање на приврзаниците, натпреварувачите и новинарите. Тогаш капитените ќе го имаат последниот збор за дефинирање на финалните играчи во играта.

Тренерите на двете тимови од Западна и Источна конференција ќе ги изберат 14 резерви.

Натпреварот на ѕвездите ќе се одржи на 18 февруари во Лос Анџелес.

Тагови