Само шест од 22 болиди ја завршија последната трка во Индикар
Објавено на 12/06/2017 | АВТО МОТО, МЕЃУНАРОДЕН СПОРТ

Трката на “Тексас Мотор Спидвеј” од американските Индикар серијата генерално се смета за едно од најбрзите и возбудливи кругови на шампионатот во историјата.

Победник оваа година излезе Вили Пауер, кој беше повеќе од среќен дека трката ја заврши, бидејќи само шест од сите 22 возила, кои ја почнаа трката, успеаја да го завршат натпреварувањето.

Тагови