СП во Атлетика во 2019 во Катар
Објавено на 11/08/2017 | МЕЃУНАРОДЕН СПОРТ, ОСТАНАТО

Доха останува домаќин на Светското атлетско првенство во 2019 година и покрај дипломатската криза со Катар. Ова го изјави претседателот на Меѓународната атлетска федерација (ИААФ), Себастијан Коу.

Светското атлетско првенство во 2021 година ќе биде во Јуџин (САД), а во 2023 година најверојатно во Шпанија.


Тагови