Целосен распоред за групната фаза од Купот на Конфедерации
Објавено на 14/06/2017 | Меѓународен Фудбал, ФУДБАЛ

Во сабота во 17 часот со натпреварот помеѓу домаќинот Русија и Нов Зеланд ќе биде отворено новото издание на Купот на Конфедерации. Овој куп традиционално увертира пред СП, а оваа година покрај домаќинот Русија и шампионот на Океанија учество ќе земат и светскиот првак Германија, европскиот шампион Португалија, победникот на азијскиот шампионат Австралија како и Чиле и Мексико како победници во Јужна односно Централна и Северна Америка.

Во продолжение е прикажан и распоредот на натпревари за групната фаза.

1 Русија  
2 Португалија  
3 Нов Зеланд  
4 Мексико  

 

1 коло    
17.06.2017, 17:00 Русија Нов Зеланд
18.06.2017, 17:00 Португалија Мексико
2 коло    
21.06.2017, 17:00 Русија Португалија
21.06.2017, 20:00 Мексико Нов Зеланд
3 коло    
24.06.2017, 17:00 Мексико Русија
24.06.2017, 17:00 Нов Зеланд Португалија

 

1 Германија  
2 Австралија  
3 Камерун  
4 Чиле  

 

1 коло    
18.06.2017, 20:00 Камерун Чиле
19.06.2017, 17:00 Австралија Германија
2 коло    
22.06.2017, 17:00 Камерун Австралија
22.06.2017, 20:00 Германија Чиле
3 коло    
25.06.2017, 17:00 Чиле Австралија
25.06.2017, 17:00 Германија Камерун
Тагови