Лу Вилијамс го помина Дел Кари за постигнати најповеќе поени од на клупа во историјата на НБА

12/03/2019 » КОШАРКА

Лу Вилијамс стана водечки стрелец на сите времиња од клупата во понеделникот вечерта.

Лу Вилијамс веќе има два трофеи за играч од на клупа како доказ дека е еден од најдобрите играчи кои влеегувале од на клупа на сите времиња. Сега тој е на врвот со најповеќе постигнати поени од на клупа.

Лу Вилиамс оваа сезона бележи просек од 20.4 поени и 5 асистенции, и воедно е на прво место по трет пат да ја добие наградата најдобар шести играч.

Tags