Пелистер место во Прилеп, ќе биде ‘гостин’ во ,,Боро Чурлевски” !

Натпреварот од 17 коло во Супер лига на мажи, меѓу Прилеп и Пелистер ќе се одигра во Битола, денес со почеток од 18 часот и 30 минути.

Поради финансиската состобја која ја треси екипата на Прилеп, тие во договор со ракометнио клуб Пелистер, се договорија Прилеп да е домаќин во Битола.

Со оглед на ситуација во екипата на Прилеп, на овај натпревар тренерот на Пелистер, Јошко Петковиќ се очекува шанса да им даде на ракометарите со помала минутажа, а дополнително да ги одмори клучните пред следниот натпревар во сабота против екипата на Охрид во спортската сала ,,Боро Чурлевски” во Битола.

Tags